#95 – RASA NAK ’TERCIRIT’ DI SAAT-SAAT AKHIR NAK PERGI KERJA!


#95 – RASA NAK ’TERCIRIT’ DI SAAT-SAAT AKHIR NAK PERGI KERJA!

Setiap hari kita memang bersemangat nak pergi kerja. Lebih-lebih lagi tak ada masalah seperti pada perkara #96, #97, #98, #99 dan #100. Rasa macam dah siap semua, tinggal nak melangkah keluar dari pintu rumah je. Hampir boleh jadi orang yang pertama tiba ke tempat kerja ni.
Tiba-tiba ada satu macam rasa tak enak dalam perut ni. Ada letusan-letusan kecil dan bergelora dalam perut ni, di susuli letusan-letusan angin yang panas dan besar  keluar dengan haruman kuat yang mampu mencemarkan bumi di waktu pagi!!! Aduhhhhh....sakitnya peruttt!!! "....ini pun ada rasa nak terkucil!!", Sudin kata dalam Bujang Lapok. 

Alamak! Nak terciritlah pulak! BENGANG BETUL!!!

*Memang ramai yang pernah mengalami situasi macam ni, kan! Biasanya bila dah terasa nak terkucil ni, tak payah nak fikir lagi. Terus serang tandas yang dah sedia menunggu kita! Maka tergendalalah semangat yang berkobar-kobar tadi nak ke tempat kerja awal. Lebih baik kasi buang dulu sebelum ’terkebabow’ atas motor/dalam kereta/dalam bas!!!








Protected by Copyscape Plagiarism Tool

3 orang respon entri ni...:

c.i. berkata...

hahahahaha...memang best la entri ni..pagi2 memang wajib cari toilet dulu bila sampai sekolah..kadang2 kalau tak sempat sangat on the way singgah dulu petrol station ke or masjid pasal tak tahan sangat...haha...

Abg Ijal berkata...

keh3.....c.i., kalau petrol station atau masjid tu jauh cam ne? Jawabnya, memang 'termencret' la.....hu hu

tunz berkata...

hahahahhaa..kelakar btul ler Abg Ijal ni...tpi ni lah yg selallu terjadi..butakan mama terlewat ke skolah...hahah..syyyyy

Best Blogger TipsBest Blogger Tips Best Blogger Tips