#84 – KITA ORDER MAKAN DULU, ORANG LAIN YANG DAPAT!!!

100 PERKARA YANG MEMBUATKAN KITA BERKATA - “BENGANG BETUL”

#84–KITA ORDER MAKAN DULU, ORANG LAIN YANG DAPAT!!!


Pernah makan kat luar? Dalam seminggu berapa kali makan kat luar? Hamboi...hari-hari ke? Makan tengahari aje ke atau sekali dengan makan malam?  Dahsyat tu... ..jangan selalu, sekali-sekali tu ok lah! Buklan apa, sekarang ni zaman bajet!!

Entri kali ni berkisar tentang makan luar. Biasalah kita semua sibuk kerana tuntutan kerja. Yang bujang dan dara memang 'comfirm' dah jadi pelanggan setia restoran atau gerai tertentu! Yang famili pulak, dah biasa dah suami isteri bekerja. So, tentulah cik kak letih sangat, tak sempatlah nak memasak kat rumah, ye tak?  Apa lagi.....kita makan kat luar! 

OK, dah jumpa kedai makan yang menjadi destinasi wajib! Kebetulan tak ramai orang lagi, so orderlah yang sedap-sedap! Pas tu ada pelanggan lain datang, duduk betul-betul sebelah meja! 10 minit dah berlalu, nampak pelayan angkut hidangan satu dulang besar. Huah...hati pun berbunga-bunga tak sabar nak menjamu selera! Tup..tup...dia berhenti kat meja sebelah! Apa ke hey nye? Aku yang order dulu, ko yang dapat pulak! Dah le ko datang lewat dari aku!!! Hati yang berbunga-bunga tadi terbakar  bila tengok menu yang dia dapat sama dengan apa yang kita order!!! BENGANG BETUL!!!

Kat situ jugak pelayan kedai tu kena sembur!!! Hak tetap hak!

*Biasanya kalau 'kawan' yang kena macam ni malas nak cari gaduh walaupun hak kita. Tapi kalau tengah lapar gila, mungkin emosi boleh terganggu jugak , kut!!!



Join segmen :
http://suterakasihyann.blogspot.com



Protected by Copyscape Plagiarism Tool

8 orang respon entri ni...:

tunz berkata...

pena jugak kena mcm ni tpi masih boleh bersabar.....cuma masih ingt sekali tu dh lama bebeno..mama trus ajak kwn balik jer...crik kdi lain

sangkakelubi berkata...

yang nie mmg gua panas...

sengat berkata...

perh... sangat panas....

[sutera kasih] berkata...

kadang2 memang pernah kena mcm ni..rasa sgt benganag huhu


thanks abg ijal sbb sudi join, masih sempat, byk space lagi :)

thanks tempek banner tak seberapa tu heee..

sy dh masukkan blog ni dlm bloglist 25 kasih, cuba cek, kalau xda, bagitau sy tau..manatau sy terlepas pandang ke huhu

keep in touch via blog !! :)

ctk berkata...

perkara cmni mmg slalu berlaku..geram gak...kita punya lama menunggu..org laen yg dpt...

syiela berkata...

pernah terjadi.. hb ajak blah camtu je.. sebab dah lama sgt tunggu.... geram sgt! dh la perut dh berbunyi...

Lica Shah berkata...

pernah jadi gak...lepas tu memang tak pegi dah kedai tu....

zaiton niezam berkata...

Pernah terjadi

Best Blogger TipsBest Blogger Tips Best Blogger Tips