#91 – TIBA GILIRAN KITA, MESIN ATM PUN ’OUT OF SERVICE’


#91 – TIBA GILIRAN KITA, MESIN ATM PUN ’OUT OF SERVICE’

PENGUMUMAN kepada semua kaki tangan kerajaan Malaysia, tak kira Melayu, Cina, India dan lain-lain kaum....BONUS HARI RAYA dah masyuk!! Alhamdulillah!...rezeki Ramadhan namanya ni! Horay! Jangan gelap mata, sudah lah yek!! Ingat, kena ketepikan sikit bahagian untuk selepas raya nanti!

Okay, punyalah ghairah nak ‘cucuk’ kad hari ni. Tapak tangan kanan pun asyik gatal je dari pagi (itu tanda nak dapat duit!). Memang tau dah mesti ramai orang yang sama macam kita, tapi tetap nak pergi ke bank. Kussssssemangat.....punyalah ramai orang beratur  nak keluarkan duit bonus!  Tak pe, kuatkan semangat, yakin boleh, beratur jelah. Tunggu lama pun tak apalah! Demi duit bonus ku!  Teruk betullah kan...padahal duit gaji bulan lepas ada lagi...padahal esok lusa pun boleh keluarkan duit lagi! Saja je, nak memeriahkan pesta dapat bonus raya tahun ni!

Dah lebih sejam menunggu. Daripada 2 barisan dah jadi 4 barisan. Pulak tu, elok-elok barisan tegak panjang, dah jadi sengot-bengot ’ikut dan’ diaorang je beratur. Lantaklah......yang penting dua biji mata ni dah ada simbol $$. Ka ching2.

Yezzzz!! Akhirnya......setelah lama keras menunggu tiba juga giliran kita!  Yi ha...den kayo2. Fuhh, lama tu beratur panjang nak dapatkan giliran. Ewah, senyum dah lebar sampai ke cuping telinga, muka pun dah merah padam kesukaan yang amat sangat! Sedang elok je hujung kad masuk ke lubang yang sepatutnya dia masuk, jeng, jeng, jeng...........terpampang kat skrin mesin ATM tu ”OUT OF SERVICE” !!!
Aaaaarrrrrrggggghhhhhhhh...........................BENGANG BETUL!!
Apa rasa? BEST? Hu hu...TEN-SI-ON!!!


*Tulah, bawak2 lah bersabar! lagi pun bulan puasa ni. Tunggu lama pun membazir masa je. Tak pe esok lusa ada lagi. Kalau tanak ada orang, pagi-pagi buta subuh gelap boleh pergi ye!



Protected by Copyscape Plagiarism Tool

5 orang respon entri ni...:

Pak Pis berkata...

Umangai... ramai gile yang nak mencucuk, Kalo saye pon rase benggang...asal time kite jek jadi cam gitu hahaha..x pe bang..sile ke mesin Atm yang lain hik hik hik...x ado joki nak kuakan duit untk hari tu namenye tu

PeRmAtA bIrU berkata...

hahahah... memang sakitnya hati bila beratur panjang2 pastu tiba2 out of servicekan????

wah, bestnya bonus dah masuk.. huhuhu.. tapi saya tetap x der bonus...eh, mak ayah mesti bagi bonus..:)

tunz berkata...

pena gak kene mcm ni...kene g crik ATM lain yg ada MEPS kan...itu pn lau nk guna duit sgt lah..lau x ..balik jer le..

Abg Ijal berkata...

Betul, betul, betul!!!

Adzriel @ Liza AB berkata...

geramnya

Best Blogger TipsBest Blogger Tips Best Blogger Tips